top of page

BIOGRAFI

BANNER.jpg

Stig Gustu Larsen (født 22. januar 1986) er en norsk vokalist, låtskriver, og programleder fra Atna. Stig Gustu Larsen er tidligere kjent som vokalist i bandet GUSTU, som var aktive i perioden 2005–2013. I 2006 var bandet oppvarmingsband på norgesturneen til Surferosa og gjorde seg bemerket med låten Jupiter & Mars som blant annet ble spilt på NRK P3. GUSTU var finalist i den første norske utgaven av Emergenza-festival, verdens største musikkonkurranse for usignerte band med hele 34 000 deltakere fra 150 land. Stig Gustu Larsen er kanskje mest kjent for sin deltagelse i TV2 programmet The Voice

Oppvekst og tidlig karriere

Stig Gustu Larsen vokste opp på Atna i Stor-Elvdal kommune. Han startet bandet GUSTU etter at låten Jupiter & Mars ble spilt av NRK P3 og åpnet døren for en turné med blant annet Surferosa.

I 2008 ga bandet ut låten Love/Hate Collide på 272 Records i Los Angeles, og låten ble spilt på radio både i USA, Japan, Nederland, Filipinene og Norge. Dette førte litt en platekontrakt med October Party Records i Beijing og bandet dro på en større turné i Kina sommeren 2010.

I 2012 signerte bandet platekontakt med Kodiak Records (Boston, USA) og var klare for ny plate og en større turné i USA, men endte med å legge bandet på is (senere ble bandet avviklet). Bandet holdt en utsolgt avskjedskonsert på Hard Rock Café i Oslo i 2013.

Solokarriere

I september 2014 ga Stig Gustu Larsen ut sin første singel som soloartist. Låten Finding Home ble blant annet spilt på NRK P1, og senere også i TV-programmet Sommertoget på NRK 1. Etter singelen ga Larsen ut en EP med samme navn; på 7. plass på den norske iTunes listen.

Oppfølgeren "Lifelines + Echoes" gikk inn på 1. plass på iTunes og låten Next Year ble listet på NRK P1.

I 2018 skapte Stig Gustu Larsen radioprogrammet Mohn & Gustu på kanalen Radio Riks Oslo, sammen med Erik Mohn. De to laget også podcasten Mohn & Gustu. Radio-programmet ble sendt i 10 episoder med gjester som Chris Medina, Mariann Rosa, Claudia Scott og Egil Hegerberg. Målet for programmet og podcasten var å bli kjent med artisten bak musikken. Alle gjestene ble stilt samme sett med spørsmål og man fikk muligheten til å se nye sider av artistene. Podcasten ble norges 3. mest hørte podcast i kategorien musikk i perioden.

The Voice

Vinteren 2019 deltok Stig Gustu Larsen i den norske versjonen av The Voice på TV 2.[1] Han fremførte følgende låter i programmet:

  1. Bed of Roses (Bon Jovi)

  2. Sign of The Times (Harry Styles)

  3. Falling Slowly (Glen Hansard og Markéta Irglová)

Han var dessuten den første deltageren i det nye konseptet Backstage. Et konsept som kun varte denne ene sessongen. Stig var å se i totalt 7 episoder i sesong 5 av The Voice.

Etter The Voice

Ny musikk ble sluppet kort tid etter The Voice og flere av utgivelsene gikk rett inn på 1. plass på iTunes og gjorde seg bemerket på flere spillelister på Spotify.

I juli 2020 ga han ut debutalbumet Love - Breathe - Repeat. Platen gikk rett inn på 1. plass på albumlisten på iTunes.

Senere har låter som Walk On The Moon, The Lucky Ones og We Run kommet ut. We Run ble blant annet også listet på NRK P1.

Fun fact:

Stig har toppet den Norske iTunes listen både innenfor Rock, Country, Pop og Jazz. I tillegg til generell liste for alle sjangre.

Om kort tid kommer platen Twenty Three.

bottom of page